verdant studio

Verdant Studio

Athens, Vermont | 2006
[ Featured in Spacecraft 2

This recording studio for innovative recording engineer and musician Pete Weiss, solves issues of acoustics while engaging the site and context. An extension of an existing century-old barn, the new structure utilizes a variation on the pitched roofs in the area: a simple ‘scissor’ truss is mirrored to create both east and west skylights while on the interior, the asymmetrical space works acoustically to diffuse sound. The open end-bay of the structure extends views into the rural landscape and creates a rest area for musicians.

verdant roof

A mirrored scissor truss creates an asymmetrical roof solving acoustic issues, while allowing for day-lighting and natural ventilation from the east and west.
verdant porch
verdant tracking room
The open tracking room has ample daylight while being acoustically isolated
verdant elev_3413 web
 
verdant far_3491 web

PROJECT CREDITS:

Architect
John Hong  AIA, LEED AP (principal in charge)
Andy Hong, Jinhee Park AIA , Erik Carlson

contractor
Don Clark Construction